ISRAEL BLE ADVART LENGE FØR HAMAS ANGREPET

135
3

Allerede tre dager før HAMAS angrepet ble Israel advart av Egypt. Nå viser det seg at Israel visste om planene allerede for ett år siden

Egypt advarte israel tre dager før angrepet

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har benektet at Israel ble advart i forkant om Hamas-angrepet.

Nå sier imidlertid lederen for utenrikskomiteen i Representantenes hus i USA at Israel faktisk ble advart.

Vi vet at Egypt advarte Israel tre dager før om at en slik hendelse kunne skje, sier Michael McCaul ifølge AFP. Det skriver TV2

I følge New York Times visste Israel om Hamas’ angrepsplaner allerede for ett år siden

Israel fikk tilgang til Hamas’ angrepsplan for over ett år siden, men mente planen var for vanskelig for Hamas å gjennomføre, skriver New York Times.

Avisen har fått tilgang til en kopi av det som skal være planen. Israelske myndigheter skal ha gitt den kodenavnet «Jeriko-muren».

I det rundt 40 sider lange dokumentet beskrives den ødeleggende invasjonen i detalj, skriver New York Times.

Angrepet skulle innledes med et voldsomt rakettangrep. Deretter skulle droner skulle sette sikkerhetskameraer og automatiske maskingeværstillinger langs grensen ut av spill.

Videre skulle krigere strømme inn i Israel med paraglidere, på motorsykler og til fots. Alt dette skjedde 7. oktober.

 

3 KOMMENTARER

 1. ISRAEL GRANSKER AKSJEHANDLER I FORKANT AV ANGREP
  (Finansavisen 5. des. 2023) Israel gransker påstander fra amerikanske forskere om at noen investorer kan ha visst om terrorangrepet 7. oktober og brukt dette til å tjene penger på aksjer.

  Forskerne har funnet betydelig short-salg i forkant av angrepene. Det innebærer at man selger aksjer man ikke har, noe man kan tjene på dersom kursen faller.

  – I dagene før angrepet ser det ut til at de som handlet, forutså det som skulle skjer, skriver jussprofessorene Robert Jackson jr. og Joshua Mitts. 

  De sier interessen for short-salg i et israelsk indeksfond plutselig økte betydelig 2. oktober.

  – Like før angrepet var det også en dramatisk økning i short-salg av israelske verdipapirer på børsen i Tel Aviv, skriver de i en 66 sider lang rapport.
  https://www.finansavisen.no/finans/2023/12/05/8067431/israel-gransker-aksjehandler-i-forkant-av-angrep?internal_source=sistenytt

 2. EUS UTENRIKSSJEF: ISRAEL HAR FINANSIERT HAMAS FOR Å SVEKKE DEN PALESTINSKE SELVSTYREMYNDIGHETEN
  (NRK 19.01.23) EUs utenrikssjef Josep Borrell sier Israel har bidratt til å finansiere Hamas i Gaza for å svekke president Mahmoud Abbas og selvstyremyndigheten på Vestbredden

  – Ja, Hamas ble finansiert av den israelske regjeringen i et forsøk på å svekke den palestinske selvstyremyndigheten som ledes av Fatah, sa Borrell fredag i en tale på universitetet i Valladolid i Spania.
  https://www.nrk.no/nyheter/eus-utenrikssjef_-israel-har-finansiert-hamas-for-a-svekke-den-palestinske-selvstyremyndigheten-1.16724444

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her