KAN DET VÆRE KLIMAENDRINGENE?

1493
0

Media skaper unødvendig klimaangst. Store variasjoner i vær og temperatur har vi hatt i alle tider, men i disse dager synes enhver endring å skyldes global oppvarming. Nå går stadig flere ut å advarer mot klimahysteriet.

WMOs leder advarer mot klimaekstremisme

Generalsekretær Petteri Taalas i den meteorologiske verdensorganisasjon (WMO) advarer i et intervju mot en alarmistisk mediedekning om klimaendringer som har sporet av. I intervjuet som har fått internasjonal oppmerksomhet, kritiserer han nyhetsmediene for å ha provosert fram uberettiget angst, og han advarer mot grønne dommedagsprofeter og klimaekstremister.

The IPCC reports have been read in a similar way to the Bible: you try to find certain pieces or sections from which you try to justify your extreme views. This resembles religious extremism.– Petteri Talaas, 6. september 2019.

I et intervju med finsk presse ber Talaas om at man holder hodet kaldt og opptrer mer balansert i media.

Les også: Nordens ledende meteorolog – klimaendringene sterkt overdrevet

Det er ingen nødsituasjon innen klima

Et globalt nettverk med mer enn 500 kunnskapsrike og erfarne forskere og fagpersoner innen klima og beslektede felt har sendt en oppfordring til FNs generalsekretær Antonio Guterres, hvor de blant annet skriver: De generelle sirkulasjonsmodellene for klima som internasjonal politikk for tiden er basert på, er uegnet til deres formål.

Gjeldende klimapolitikk undergraver det økonomiske systemet meningsløst, og setter liv i fare i land nektet tilgang til rimelig, kontinuerlig elektrisk kraft.

Vi oppfordrer deg til å følge en klimapolitikk basert på god vitenskap, realistisk økonomi og ekte bekymring for dem som blir skadet av kostbare, men unødvendige forsøk på å redusere tiltak. Vi ber deg om å sette erklæringen på dagsordenen for din forestående sesjon i New York.

Klimavitenskap bør være mindre politisk, mens klimapolitikk bør være mer vitenskapelig.

Det geologiske arkivet avslører at jordas klima har variert så lenge planeten har eksistert, med naturlige kalde og varme faser. Den lille istiden endte så sent som i 1850. Derfor er det ingen overraskelse at vi nå opplever en periode med oppvarming.

Det er ingen statistiske bevis for at den globale oppvarmingen intensiverer orkaner, flom, tørke og lignende naturkatastrofer, eller gjør dem hyppigere. Les mer på engelsk her

Les også: Får vi riktige klimameldinger?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here