NRK UTELATER VIKTIG INFORMASJON OM ISRAEL OPPROP OG MGP

75
0

Vi får stadig høre at 300 norske artister har signert et opprop mot Israels deltakelse i MGP, og at på Island har over 10.000 mennesker underskrevet, men oppropet i Norge har over 20.000 underskrifter. Det nevnes ikke i mediene.

Jeg har ikke sett en eneste norsk avis som forteller om dette eller deler linken til nettsiden, men jeg har ikke lest alle aviser selv om at jeg er langt over gjennomsnittet interessert i nyheter. Likevel har jeg gjentatte ganger hørt NRK nevne 300 norske artister og de 10.000 på Island, men Marthe Valles opprop nevnes ikke.

På oppropets nettside skriver Marthe Valle:

Utesteng Israel fra Eurovision!

I mer enn 100 dager har Israel bombet Gaza sønder og sammen, drept mer enn 20.000 sivile palestinere og kuttet tilførselen av strøm, vann, mat og medisiner.

Samtidig øker volden på Vestbredden, både fra israelsk okkupasjonsmilitære og ulovlige bosettere.

I 75 år har Israel bedrevet voldelig militær okkupasjon av palestinsk land og det palestinske folket. Vestens ledere står tafatte og ser på, men folket nekter!

Vi krever at Israel utestenges fra Eurovision 2024, og at Norge og NRK aktivt krever at dette skjer. Vi kommer til å iverksette omfattende boikottkampanjer av Eurovision hvis ikke, nå er tiden for mot og handling!

Underskriftene skal overleveres til Kringkastingssjefen etter siste delfinale. Del oppropet videre!

Situasjonen i dag

Minst 26 900 palestinere har blitt drept og 65.949 skadet i israelske angrep på Gaza siden 7. oktober, sa helsedepartementet i Gaza i en uttalelse om onsdag.

Gaza er jevnet med jorden! Det skriver VG 21 januar. Mellom 50 og 61 prosent av alle bygningene er ødelagt eller skadet. Det tilsvarer mellom 143 858 og 175 154 bygninger.

Israel har gang på gang uttalt at krigen er rettet mot Hamas og deres militære infrastruktur, og ikke mot sivile palestinere.

Samtidig viser dødstallene i Gaza at majoriteten av de drepte er kvinner og barn. På de 100 første dagene ble mer enn 10.000 barn drept.

Dette ligner mer og mer på en krig mot Palestina og ikke Hamas. Her har Norge et spesielt ansvar. Norge bør som de fleste FN land anerkjenne Palestina som stat, trekke ut oljefondet fra selskap som bygger ulovlige Israelske bosettinger I Gaza og på Vestbredden og stoppe alle norske bidrag til væpning av israelske styrker.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her