SVERIGE – DET GÅR AV EN BOMBE HVER TREDJE DAG

1448
0

I følge NRK i dag har det gått av 187 bomber i Sverige hittil i år. Det er en bombe hver tredje dag, men det nevnes at det er over 200 tilfeller, noe som kan skyldes at man ikke helt vet hva slags eksplosjoner det handler om. I tillegg har politiet avverget og avdetonert flere som skulle ha skjedd.

En svensk mor sier til NRK at Sverige er som en krigssone, og det skaper frykt i hele landet.

Det tok lang tid før NRK kom på banen og det er vanskelig å finne tall på dette, både i norsk og svensk presse. Hverken Sveriges radio, Aftonbladet eller Expressen har noe om dette på sine nettsider, og først idag har man innkalt til pressekonferanse i Sverige.

Så sent som 1. november skrev Aftenposten at Politiets bombegruppe i Sverige hadde rykket ut til 100 eksplosjoner, mens tallet er nær 200.

Dette har pågått i mange år

Sverige er rammet av mange hundre eksplosjoner de senere årene. Blant annet nattklubber, gatekjøkken, frisersalonger, reisebyrå, boligblokker, sosialkontor og politistasjoner rammes. Men det er ikke bare gjengene. Tyrkere og Kurdere går til angrep på hverandre og sprenger hverandres forsamlingshus. I Februar 2016 var det en eksplosjon i et Tyrkisk foreningslokale. I september året før eksploderte det i et Kurdisk forsamlingshus. Tidligere på kvelden sammenstøt på Sergels torg i Stockholm der folk med tyrkisk og kurdisk bakgrunn skal ha vært involvert.

I Oslo opplevde vi nylig kamper mellom kurdere og tyrkere på Karl Johan under en demonstrasjon. Et butikklokale ble rasert og politiet måtte bruke tåregass.

Eksplosjonene i Sverige unik for Europa

Eksplosjonene i Sverige savner motstykke i Europa, kanskje i verden, mener krominologen Amir Rostami. Vi må dessverre søke oss til krigssoner for å finne noe verre.

Hvorfor dette skjer i Sverige vet forskerne ikke.

Tre bomber rystet Malmö på ett døgn

I løpet av ett døgn ble Malmö nylig rystet av tre voldsomme eksplosjoner. Fredag kveld skjedde det en eksplosjon ved Drottningtorget hvor en inngang til en bygård ble sprengt istykker. Noen timer senere, kvart over tre natt til Lørdag, ble Malmö igjen rystet av en ny detonasjon. Den skjedde like ved en boligblokk i Agnesfridsvägen på Almgården. I tillegg klarte politiet å uskadeliggjøre en bombe i Malmö Søndag kveld. Ingen mennesker ble skadd i eksplosjonene.

Det smalt også i Växjö og bare noen timer senere i Landvetter utenfor Göteborg.

Mange og velutrustede

Det Moderate opposisjonsrådets Torbjörn Tegnhammar er kritisk till samfunnsutviklingen og sier til Ekspressen:

– De kriminella er så månge, så velutrustede og velorganiserte at de har Malmö och Sverige i ett stenhart grep.

Rekordmange skutt og drept i Sverige i fjor

I fjor ble 45 personer skutt og drept i Sverige, og 135 ble såret i skyteepisoder. I alt har Politiet har registrert 306 skyteepisoder gjennom fjoråret. Det er ny rekord. Året før ble 43 personer drept

De siste årene har Sverige også vært rammet av ekstremt mange bilbranner. I løpet av de siste ti årene har antallet bilbranner i Sverige økt med 73 prosent. I 2017 brant over 1.400 biler.

Les også: Svensk politi – 50 brutale gjenger herjer med Stockholm

(Gjengitt med tilatelse av reelt.no)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here