FULL NETTLEIEFORVIRRING – 86 PROSENT FORSTÅR IKKE NETTLEIEN

151
0

I en meningsmåling NRK gjennomfører sier 86 prosent at de ikke forstår den nye nettleien. Den er for kompleks, og den blir sannsynligvis verre. I hvert fall om vi forstår Olje og energiministeren rett.

Det er et veldig komplekst system vi allerede har, og det systemet vi trenger i framtida kommer til å bli enda mer komplekst, sier Olje- og energiminister Terje Aasland til NRK

Jeg tror ikke det blir enklere å forstå, men vi må prøve å fremstille og få dette etablert som ordning, så vi forstår hva vi gjør, sier Aasland

HÆ?

Nettleie er prisen man betaler for å få strømmen overført til huset. Prisen bestemmes av nettselskapene selv, men RME sørger for at de ikke kan ta mer enn det koster å drifte nettet.

Reguleringsmyndigheten for energi (RME) ble 1. november 2019 utpekt av Olje- og energidepartementets som reguleringsmyndighet i medhold av energiloven § 2-3 og naturgassloven § 4 for å utføre oppgavene som uavhengig reguleringsmyndighet.

RME har direkte makt i Norge. Det er for eksempel RME som har lagt fram forslaget om omlegging til ny effektbasert nettleie.  Den nye nettleien trådte i kraft 1. juli 2022.

Nettleiemodellen er delt inn i to deler: ett fastledd, som beregnes ved å ta gjennomsnittet av de tre timene i måneden man bruker mest strøm, og ett energiledd, som beregnes etter hvor mye strøm man bruker til hvilket tidspunkt.

Avstemmingen kan ses på NRK sin nettside.

Nettmagasinet – Full forvirring om nettleien

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her