ISRAELS KRIGFØRING I GAZA SAVNER SIDESTYKKE.

150
4

De sivile tapene på Gazastripen er historisk høye. Vi må tilbake til andre verdenskrig eller Vietnamkrigen for å finne så mange bomber sluppet på et så lite område.

Israel sier de har angrepet mer enn 15.000 mål i Gaza frem til den humanitære våpenhvilen ble innført fredag.

Ble for kraftige for USA

På Gazastripen bruker Israel bomber på nesten 1000 kilo som kan slette en blokkbebyggelse med jorden. Under krigene i Irak og Syria kom amerikanske militære ledere frem til at bomber som var halvparten så store, var for kraftige i kampen mot IS i urbane områder som Mosul og Raqqa, ifølge New York Times’ analyse.

Ett av de dokumenterte tilfellene der minst to 1000-kilos bomber ble brukt, var flyangrepet mot flyktningleiren Jabalia. Det skriver Aftenposten

En massakre av sivile – de fleste er kvinner og barn

I følge FN er 14.500 rapportert drept og over 35.000 er skadd i Israels angrep på Gaza og Vestbredden. Over 60 prosent av bygningsmassen i Gaza er bombet sønder og sammen.

 • 45.000 boliger er blitt helt eller delvis ødelagt.
 • 233.000 boliger er delvis skadet.
 • Dette utgjør 60 prosent av alle boliger i Gaza.

I tillegg til

 • 311 skoler og utdanningssteder
 • 25 sykehus, 52 helsesentre og 52 ambulanser

I følge FN er tallene ikke verifisert, men de blir til dels bekreftet gjennom analyser av radarmålinger hentet fra det europeiske romprogrammets Sentinel-1-satellitt.

Ifølge VG 23 november sier Hamas-regjeringen på Gazastripen at nær 15.000 er drept siden krigsutbruddet.

Antallet drepte har nådd 14.854 siden krigen startet 7. oktober, ifølge tall som Hamas-regjeringen la fram torsdag kveld.

6.150 av de drepte er barn, I tillegg er rundt 36.000 personer såret, ifølge tallene.

Israel har tidligere sådd tvil ved tallene fra palestinske helsemyndigheter, men FN sier at de har vært troverdige i tidligere konflikter.

FN: Nesten 70 prosent av drepte i Gaza er kvinner og barn

Philippe Lazzarini, kommisjonær for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger, sier mandag i en uttalelse at nesten 70 prosent av de drepte i Gaza er kvinner og barn.

Samtidig har det aldri blitt drept så mange hjelpearbeidere fra FN på så kort tid som de siste tre ukene.

Til sammenligning ble rundt 1200 mennesker ble drept i Israel 7. oktober.

Les også: Dokument skal vise Israels plan om å «overføre» palestinerne til Egypt

4 KOMMENTARER

 1. DØDSTALLET PÅ GAZASTRIPEN HAR NÅDD 19.500 PERSONER.
  (NRK 11.12.23) Over 2 millioner personer er fordrevet, sultne og redde. Samtidig advarer Israel om at krigen mot Hamas kan fortsette i månedsvis.

  Over 70 prosent av de døde er kvinner og barn. Samtidig er over 50.000 palestinere såret,

  FN anslår at over 60 prosent av alle boliger på Gazastripen enten er lagt i grus eller påført skader i angrepene, og nærmere 90 prosent av de rundt 2,2 millioner innbyggerne er nå på flukt fra krigshandlingene.

  Mange tusen er savnet og fryktes å ligge begravd i ruinene.

 2. ISRAELSKE SOLDATER SKJØT OG DREPTE ISRAELSKE GISLER SOM RØMTE FRA HAMAS
  (NRK 15.12.23) Det israelske forsvaret (IDF) identifiserte de tre gislene som en trussel ved en feil, sier de i en uttalelse.

  – Under kamper i området Shejaiya identifiserte det israelske forsvaret (IDF) ved en feiltagelse tre israelske gisler som en trussel. Som et resultat av dette skjøt styrkene mot dem, og de ble drept, skriver IDF i en pressemelding torsdag kveld.

 3. Det forklarer nok mye av det enorme antall sivile døde i Gaza. Israelske soldater skyter også på ubevæpnede sivile mennesker, – eller alt som rører på seg? Artikkelen viser også at israelske styrker tidligere har skutt sine egne ved uhell.

  Det går ikke ann å rettferdiggjøre det som nå skjer.

  Det skjer er en massakre på sivile og fordrivelse av et folk som har rett til å være der de er. Nå bør verdenssamfunnet reagere. Dette blodbadet kan ikke fortsette.

  Underskriftskampanjer har oppstått, som denne om at Israel ikke bør få delta i Eurovision.
  https://www.opprop.net/utestengt_israel_fra_eurovision

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her